Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör.

Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Arv som utvecklar Sverige

Allmänna arvsfonden har haft betydelse för flera generationer svenskar. Sedan starten 1928 har fonden bidragit till att utveckla samhället på flera olika sätt. Visste du till exempel att Friends och Självmordslinjen startade som arvsfondsprojekt?

Ladda ner broschyr

I broschyren Arv som utvecklar Sverige kan du läsa om hur Arvsfonden bidragit till samhällsutvecklingen sedan starten 1928.

Arv som utvecklar Sverige Pdf, 295 kB. (Pdf, 295 kB)

Lagstiftningen som styr Allmänna arvsfonden

Lag (1994:243) om Allmänna arvsfonden

Förordning (2004:484) om Allmänna arvsfonden

Ärvdabalk (1958:637)

Med hjälp av dina synpunkter kan vi förstå hur vi behöver förbättra den här webbsidan. Vi läser igenom alla svar, men har inte möjlighet att besvara dig via denna funktion. Se våra kontaktuppgifter om du vill prata med oss.

Flicka åker skateboard på en skateboardramp

Många orter i Sverige saknar ytor där barn och ungdomar kan aktivera sig och umgås. Arvsfonden finansierar därför olika typer av idrottsplatser över hela landet. På Dalarö har man byggt en parkourbana och skateboardpark som i första hand kommer att användas spontant av barn och unga.

En äldre man pratar med en äldre kvinna.

Arvsfonden finansierar olika projekt som arbetar för ökad delaktighet för äldre med funktionsnedsättning. Ett exempel är "Nygammal på nätet" som syftar till att minska det digitala utanförskapet och underlätta vardagen för äldre.

Sidan uppdaterades 2020-12-09.